Coronavirus – Huisartsenpraktijk Het Wolderwijd – Zeewolde
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Het Wolderwijd
Krachtenveld 1-01 3893 CD
Zeewolde

Coronavirus

Vragen over het Coronavirus:

Als u ernstige klachten heeft van het Coronavirus en u maakt zich zorgen belt u de huisartsenpraktijk. U krijgt advies van onze assistentes.

Voor vragen over het Coronavirus (Covid-19) als u niet ernstig ziek bent verwijzen wij u graag naar www.thuisarts.nl. Als u op deze site bij onderwerpen van A-Z ‘Corona’ intypt zult u alle antwoorden vinden op vragen over klachten bij corona en coronatesten. Ook staat er een ‘Corona-vragentest’ op de site die u kunt invullen om advies te krijgen in uw situatie.

Op de websites: www.rijksoverheid.nl,  www.rivm.nl en www.coronavaccinatie.nl vindt u uitgebreide informatie over het virus, testen, quarantainemaatregelen en vaccinatie.

Coronavaccinatie:

Belangrijk nieuws over de coronavaccinaties:

De patiënten die gevaccineerd worden door de huisarts zijn:

  • Patiënten geboren in 1956 tot en met 1960
  • Patiënten met ernstig overgewicht (BMI > 40)
  • Patiënten met het syndroom van Down van 19 jaar en ouder
  • Patiënten die door de GGD zijn opgeroepen maar niet in staat zijn om uit huis te gaan

Op dit moment hebben patiënten geboren in het jaar 1956, 1957 en 1958 een uitnodiging ontvangen en een eerste vaccinatie gekregen. Patiënten geboren in 1959 en 1960 zullen binnenkort een uitnodiging ontvangen.

Patiënten van 75 jaar en ouder die door de GGD zijn opgeroepen maar niet in staat zijn geweest om naar een GGD-vaccinatielocatie te gaan worden de komende weken door ons thuis gevaccineerd.

Vanwege de landelijke werkwijze, verdeling, aanvoer en levering kunnen wij geen enkele invloed hebben wie, wanneer en met welk vaccin gevaccineerd kan worden. Wij zijn in deze uitsluitend uitvoerders.

Astra Zeneca Vaccin:

Het vaccin dat wij als huisartsen ter beschikking hebben gekregen is het Astra Zeneca vaccin.

We begrijpen dat alle berichtgeving in de media voor veel onduidelijkheid en onrust zorgt. Het ministerie heeft besloten dat alleen mensen van 60 jaar of ouder het Astra Zeneca vaccin kunnen krijgen. Bij jonge mensen is er een zeer licht verhoogd risico gebleken op het krijgen van trombose en problemen met de bloedplaatjes. Dit is bij mensen ouder dan 60 jaar niet aan de orde.

Op dit moment is de GGD gestopt met het vaccineren met Astra Zeneca, ook aan patiënten van 60 jaar en ouder. De reden hiervoor is niet dat het niet veilig is maar dat er door het kleine aantal patiënten te veel vaccin verspild werd.

Heeft u meer vragen over vaccinatie en/of het Astra Zeneca vaccin:

Ook kunt u met vragen bellen naar het landelijk informatienummer: 0800-1351